Steeds meer mensen kiezen ervoor vanwege de lage rentestand op dit moment om hun spaargeld te gaan beleggen, maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je als leek op het gebied van beleggen je spaargeld zo goed mogelijk belegt? in dit artikel worden er een paar tips gegeven hoe je ervoor kan zorgen dat jij het maximale rendement uit je spaargeld kan halen.

geld

Verdiep je in de beurskoers

Als je van plan bent om aandelen te kopen van een bepaald bedrijf, dan is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je de koers nauwlettend volgt. Als je succes wilt behalen op de beursmarkt dan is het belangrijk dat je de huidige beursmarkt goed overziet. Hierdoor kun je bij eventuele nieuwe beursontwikkelingen snel handelen en vergroot je de kans op meer winst en een hoger rendement..

Verdiep je in het bedrijf

Voor dat je daadwerkelijk de aandelen van een bedrijf gaat kopen is het verstandig om je eerst te verdiepen in de onderneming. Bekijk bijvoorbeeld eerst de sector waar de onderneming actief in is en zoek naar de potentie van de bedrijfstak waarin je wilt investeren. Het kan namelijk zo wezen dat het bedrijf op papier er erg gunstig uit ziet, maar dat de sector van het bedrijf net een paar tegenslagen heeft gehad. dus onderzoek eerst het bedrijf hiermee kun je voorkomen dat je voor nare verassingen komt te staan.

model

Zoek een bedrijf met ruimte voor groei

In het bedrijfsleven heb je 4 soorten bedrijven:

– Stars: bedrijven met hoge winst maar weinig ruimte voor groei.

– Cashcows: bedrijven met weinig marktgroei, deze bedrijven proberen zo lang mogelijk winstgevend te blijven.

– Dogs: deze bedrijven maken weinig winst, en ze hebben weinig kans op marktgroei.

Question marks: dit zijn de bedrijven waar je naar op zoek moet, de markt is nog niet helemaal duidelijk maar de kans op het grootste rendement is hier het grootst.

Pas op voor transactiekosten

Op de lange termijn kan 05% verschil veel geld schelen, let daarom goed op de transactiekosten.

Ben je na dit artikel nog steeds niet zeker dat je zelf wilt gaan beleggen neem dan eens een kijkje bij Kronos zij zijn een ster in duurzaam beleggen.